HJÆLP KRIGSVETERANER

Bueskydning Danmark vil gerne være med til at hjælpe med til, at de danske veteraner kan indgå i den almindelige foreningsidræt. Derfor er forbundet med i Danmarks Idrætsforbunds soldaterprojekt og inviterer nu foreningerne i Bueskydning Danmark til at deltage i projektet.

TILBAGE PÅ SPORET

Jakob Wärme Lykke

DIF Soldaterprojekt

Den proces kræver særlige hensyn, og projektet handler om at etablere platforme, hvor veteranerne i trygge rammer kan motiveres til at komme i gang med idræt.

Det handler om fællesskab og livskvalitet, fortæller formanden i Bueskydning Danmark:

 

”Bueskydning er en fantastisk vej til at blive en del af et større fællesskab. Veteranerne kommer fra et miljø, hvor fællesskabet har haft afgørende betydning, og vi skal tilbyde muligheden for at skabe en ny social tilknytning til andre mennesker og dermed også en ny identitet,” siger Morten Holm-Nielsen.

 

”Igennem fællesskabet i bueforeningen kan veteranerne opleve et øget selvværd, som kan give mod på, og overskud til, at prøve kræfter med nogle af de ting, som hidtil har været tilsidesat. At opleve at være fysisk aktiv igen, giver både fysisk og mentalt overskud,” siger han.

 

Bueskydning Danmark inviterer derfor klubberne til at være en del af DIF Soldaterprojektet. De to parter har sammen sat en række punkter op, som bueforeningen skal nikke ja til for at indgå i projektet.

 

Punkterne er bygget på erfaringer gjort over længere tid med arbejdet med veteranerne. Derfor er det vigtigt, at foreningen kan imødekomme punkterne i aftalen, inden man slår døren op for en lokal veteran.

Klubberne forpligter sig til at:
- Tilbyde en kontingentfri prøveperiode på 6 måneder for den deltagende veteran under DIF soldaterprojekt
- Udpege en kontaktperson i klubben for målgruppen. Indhold af funktionen vil variere fra klub til klub, og aftales direkte imellem klubben og DIF soldaterprojekt
- Stille begynderudstyr til rådighed i hele prøveperioden
- Bueskydning Danmark stiller midler til rådighed til projektets afvikling som skal dække gebyret/kontingentet for veteranen i prøveperioden. Alle klubber under projektet vil ligeledes blive tilbud uddannelse og sparring fra DIF soldaterprojekt.

Projektkonsulent i DIF Soldaterprojekt Nicklas Bjaaland har en fortid som officer i hæren og har bl.a. været projektleder på Forsvarets Para-idrætsprojekt og deltagelse ved Invictus Games.

Han har derfor et bredt kendskab til arbejdet med idræt og skadede veteraner.

 

 ”De skadede veteraner oplever lige pludselig at blive en del af et nyt fællesskab, som ikke kun handler om det militære, men også kan give dem en ny, social kontekst at træde ind i. Det er rigtig gavnligt i forhold til den rehabiliteringsproces, mange af dem er i gang med,” siger Nicklas Bjaaland.

Invitation
Den 1. november 2017 har alle kontaktpersoner til Bueskydning Danmark modtaget en skriftlig invitation som beskriver engagementet i projektet. Har I lyst til at deltage i projektet, kontaktes Bueskydning Danmark konsulent Kenn Romme på mail, konsulent@bueskydningdanmark.dk med tilsagn om deltagelse – Dette gøres senest 31.12.2017.

Vigtigt! – Veteranerne står allerede klar til at starte, så I skal overveje hvornår I er klar til at modtage den første i jeres forening, og hvor mange i evt. kan rumme af gangen.

 

Læs mere om DIF Soldaterprojekt her.

 

Følg med på Facebook her.