top of page

SKOLE OL ER OL I BØRNEHØJDE

Der var rift om pladserne, da Bueskydning Danmark åbnede for at udbyde Skole OL i 2018. Der skulle ikke gå meget mere end to uger, inden 14 bueforeninger havde meldt sig klar til at være en del af af Danmarks største idrætsevent i folkeskolen.

Jakob Wärme Lykke

Skole OL

Bueskydning Danmark indleder nu sit 2. år i med Skole OL Bueskydning. Allerede i foråret 2018 skal de første elever igen i ilden rundt om i bueklubberne.

Skole OL er en unik mulighed for at invitere de danske folkeskoleelever på en god oplevelse med bueskydning. Og det er lige præcis derfor, at Bueskydning Danmark er med igen.

 

”Vi gør det selvfølgelig, fordi vi ønsker at udbrede kendskabet til vores dejlige sport til skoleelever landet over. Det gør vi klogt via et koncept, som allerede har et utroligt stærkt brand i skolemiljøet,” siger Kenn Romme Larsen, udviklingskonsulent i Bueskydning Danmark.

 

”Vi gør det også fordi, at skole OL skal være med til at udvikle os som idræt. Derfor skal alle nye foreninger, som ønsker at være med i Skole OL Bueskydning, indgå i et udviklingsforløb sammen med Bueskydning Danmark. Forløbet skal skabe mening og værdi for deltagelsen ved Skole OL Bueskydning,” siger han.

 

Udviklingsforløbet strækker sig forventeligt over en årlig periode med tre møder for hele bestyrelsen, hvor der kigges nærmere på en analyse af foreningen, mål og handleplaner samt bliver lavet en status og evaluering.

 

”Vi bruger altså Skole OL som platform til at kigge på foreningen og arbejde hen imod et stærkt tilbud, som kan bære nye skytter i målgruppen for Skole OL,” siger Kenn Romme Larsen.

Bueskydning en gevinst for Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde og har siden 2009 været afviklet med atletik på programmet. Mere end 80.000 elever var på landsplan tilmeldt i 2017, og finalestævnet rummede hele 10.000 elever.

 

Skole OL udvides igen i år med nye idrætter. Bordtennis og bowling bliver nye på Skole OL-programmet og skal altså sammen med bueskydning, roning, svømning og atletik danne rammen om Danmarks største og stærkeste idrætsevent i folkeskolen.

 

Bueskydning debuterede på Skole OL-programmet sidste år. Og ifølge projektchef for Skole OL Katrine Gribel Vorum var det et glædeligt bekendtskab:

”Det har været et stort løft at få bueskydning med på Skole OL-programmet, som med flere idrætter nu for alvor minder om det rigtige OL. Det har blandt andet betydet, at flere børn har fået kvalificeret bevægelse ind i deres skoledag og samtidigt stiftet et vigtigt bekendtskab med en lokal idrætsforening,” siger hun.

”Derudover har det været spændende at udvikle Skole OL i samarbejde med Bueskydning Danmark, som er kommet med værdifuld sparring til projektet qua den erfaring, der allerede var i forbundet fra tidligere skoleturneringer,” siger Katrine Gribel Vorum.

 

Derfor er hun også glad for, at bueskydning er med på Skole OL-programmet igen til næste år.

 

”Det er vi helt afgjort, og vi håber, at bueskydning vil være fast del af Skole OL-programmet fremadrettet. Der er opbygget rigtig god erfaring i både forbund og foreninger, som helt klart skal udnyttes og udvikles, så massevis af børn fremadrettet vil blive præsenteret for bueskydning i skolen,” siger Katrine Gribel Vorum.

Essentielt med tilslutning fra klubberne
Skole OL bueskydning 2018 kommer i vid udstrækning til at ligne 2017-udgaven med nogle enkelte småjusteringer. Skole OL 2018 handler stadig om at give alle landets 5.-6. klasser en god oplevelse med bueskydning.

Skole OL Bueskydning kan slet ikke afvikles, uden klubbernes interesse i at deltage. Det er essentielt, at bueforeningerne vil være med til at afvikle Skole OL Bueskydning lokalt i forening for skoleeleverne.

 

”Synes man det virker som en stor mundfuld, skal man ikke være bekymret. Afviklingen af selve dagene med eleverne foregår i en fastlagt ramme for Skole OL-konceptet,” siger Kenn Romme Larsen.

 

Det er op til den enkelte klub, om de inviterer fire eller ti klasser på besøg og hvilke resurser i form af instruktører, træningstid og, som klubben investerer i projektet.

 

Skole OL Bueskydning er bygget op i to moduler: En introdag hos den lokale forening samt Skole OL-finalestævnet i Aarhus.

 

Introdagene afvikles lokalt hos foreningen i perioden uge 16-21. Og det er her, de danske bueskydningsklubber kommer på banen. Det er nemlig en god mulighed for klubben til at invitere de lokale 5. og 6. klasser til at besøge klubbens udendørs træningsanlæg.

 

”Invitation til Skole OL bueskydning 2018 sendes til kommunerne & skolerne af Bueskydning Danmark & Skole OL sekretariatet, ligesom I selv får mulighed for at invitere lokalskolerne. Alt dette sker i løbet af december 2018,” siger Kenn Romme Larsen.

 

”Vi håber meget på, at klubberne sammen med Bueskydning Danmark og Skole OL vil skabe grundlag for at rigtig mange danske skoleelever får en super sjov og spændende oplevelse med Skole OL bueskydning 2018,” siger han. 

 

Bueskydning Danmark afvikler sammen med Skole OL og Aarhus Bueskyttelaug finalestævne for eleverne ved Skole OL-finalen i Aarhus på Aarhus Stadion.

 

Ved finalestævnet er det kun den bedste 5. klasse og bedste 6. klasse fra hver deltagende forening, som deltager. Foreningen er altså garanteret en plads i finalestævnet!

FAKTA
- Skole OL-bueskydning er introdag & finaledag for alle landets 5.- 6. klasser
- Foreningen skal afvikle 2 introdage, og honoreres med kr. 5000 + kr. 25 pr. elev
- Introdagene foregår udendørs på klubbens bane, valgfrit i perioden: uge 16-21
- Nye foreninger indgår i et udviklingsforløb med Bueskydning Danmark over ca. et år
- Vi gør det fordi det er sjovt!

bottom of page