top of page

BLIV EN BEDRE TRÆNER

Bueskydning Danmark har lavet en ny folder omkring træneruddannelsen. Folderen skal give klarhed over uddannelsens struktur, anbefalinger og afvikling. Med folderens uddannelseskalender kan man hurtigt få et overblik over de weekender, hvor kurserne afvikles i 2018-2019. 

NY UDDANNELSE

Niels Dall - World Archery (4).jpg
document-symbol-with-text-lines.png

Jakob Wärme Lykke

camera.png

World Archery //Privat

Bueskydning Danmark har integreret aldersrelateret træning (ATK BUE) i forbundets træneruddannelse. Uddannelsesstrukturen er modulbaseret og bygget op omkring moduler af gennemsnitlig 8 timers varighed. 


Man skal være tilstede til alle moduler, men E-læring vil gradvist understøtte undervisningen på nogle af modulerne. 
 

Uddannelsen bygger derfor på principperne i Blended Learning, hvor både E-læring og klassisk kursusundervisning vil blive brugt.
 

”Strukturen er valgt ud fra ønsket om et mere fleksibelt uddannelsessystem. Derfor har vi skåret de lange uddannelsesweekender væk, og strukturen byder nu på kortere moduler, hvor man som træner er i proces omkring sin uddannelse,” siger Kenn Romme, udviklingskonsulent i Bueskydning Danmark. 
 

Samtidig er alt generelt trænerviden skåret fra Bueskydning Danmarks materiale, som man i stedet skal hente på Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelse, der tilbyder den bredfaglige uddannelse for trænere. 
 

Niveauet på Bueskydning Danmarks kurser er derfor matchet op imod DIF-kurserne, således at hele træneruddannelse omfatter både Bueskydning Danmarks og DIF’s kurser.
 

”Målet er at få uddannet endnu flere dygtige buetrænere, da vi mener, at uddannelse udvikler,” siger Kenn Romme. 
 

”Bueskydning Danmark opfordrer til at følge uddannelsesplanen. Uddannelsen er bygget sådan op, at de enkelte moduler er emnebaseret og afsluttes inden for undervisningstiden,” siger han.

right-quotation-mark (1).png

”Målet er at få uddannet endnu flere dygtige buetrænere, da vi mener, at uddannelse udvikler,”

Kenn Romme, udviklingskonsulent, Bueskydning Danmark 

”Derfor er det ikke nødvendigt at tage modulerne i den rækkefølge, som de er beskrevet i uddannelsesstrukturen. Det er heller ikke nødvendigt at tage DIF-kursus, før man starter på Bueskydning Danmark-kurserne. Begge dele skal dog gennemføres, før man kan kalde sig Grundtræner, Kandidattræner eller Elitetræner,” siger Kenn Romme.


Målene kan ses i Bueskydning Danmarks udviklingsstrategi på www.bueskydningdanmark.dk. 

reportage 1.jpg

Anbefalinger
Som udgangspunkt har Bueskydning Danmark ikke sat et regelsæt op for træneruddannelsen, som man kender fra andre uddannelser, hvor man eksempelvis skal bestå et kursus for at kunne tage det næste. Der er heller ikke vedtaget regler for, hvordan man som træner med en ældre uddannelse skal agere i forhold til den nye uddannelse.

 

”Vi kommer i stedet med en række anbefalinger, som, vi mener, underbygger ambitionen om at levere et godt produkt og skabe en uddannelse, som udvikler vores idræt,” siger Kenn Romme.
 

Hvert trin i træneruddannelse har et vedtaget output, hvor der forventningsafstemmes med kursisterne. 
 

”Når du tager et kursus på det givne trin, kan du forvente at få kompetencer efter det angivne output. Udover dette, vil målgruppe og indhold for det enkelte kursus være beskrevet i selve kursusinvitationen,” siger Kenn Romme. 
 

”Vi har derved forsøgt at være så skarpe som muligt i forhold til at afstemme de forventninger, som man kan have som kursist til det enkelte kursus. Man kan dermed forvente, at undervisningsniveau og kursusmateriale sigter op imod det angivne output på det respektive kursus,” siger han.
 

Er man ny træner, opfordrer Bueskydning Danmark til at tage kurset 1-2-træner Bueskydning, da det vil give et godt udgangspunkt som træner og i det videre uddannelsesforløb.
 

Har man taget en ældre buetræneruddannelse, anbefales det, at man genopfrisker sit tilsvarende højeste niveau. 
 

Du kan se her, hvordan den tidligere uddannelse lægges til den nye:
1-2-Træner Bueskydning (ingen tidligere uddannelse)
Grundtræner (tidligere Trin 1)
Kandidattræner (tidligere Trin 2)
Elitetræner (tidligere Trin 3)

123.png
1234.png

Supplerende uddannelse
Bueskydning Danmark vil løbende tilbyde supplerende uddannelse for trænere. Dette kan være i form af kursus eller en seminardag, hvor forbundet vil vende relevante emner. I strukturen for træneruddannelsen, optræder de som spotkurser.
Der arbejdes ligeledes på en uddannelse rettet imod ungdomstrænere efter et struktureret træningskoncept. 

Supplerende uddannelse
Bueskydning Danmark vil løbende tilbyde supplerende uddannelse for trænere. Dette kan være i form af kursus eller en seminardag, hvor forbundet vil vende relevante emner. I strukturen for træneruddannelsen, optræder de som spotkurser.
Der arbejdes ligeledes på en uddannelse rettet imod ungdomstrænere efter et struktureret træningskoncept. 

Bueskydning Danmarks årshjul for træneruddannelsen sæson 18/19 
Kurserne indlagt i kalenderen er endnu ikke placeret på location. Alle modultyper bliver i løbet af en sæson som minimum afviklet én gang øst/vest. Alle kurser findes her.

bottom of page