Q&A MED FORMANDEN
4 FRA FORMANDSMØDE
Jakob Wärme Lykke
Bueskydning Danmark
Q1: DET ER 2. GANG, DER AFHOLDES FORMANDSMØDE.
HVAD ER FORMÅLET MED DISSE MØDER?
A: ”Det væsentligste ved formandsmøderne er dialogen med klubberne og få deres input til det, vi arbejder med i Bueskydning Danmark. Vi kan få diskuteret tingene, og folk kan spørge ind, uden at der skal vedtages noget. Der var en god dialog.”
”Meningen med formandsmødet er også, at det er bestyrelsesmedlemmer, som deltager. Så vi diskuterer, hvad organisationen Bueskydning Danmark skal foretage sig. Nu har vi gjort det for 2. gang, og det er nogle gode diskussioner.”
Q2: HVAD VAR EN AF HOVEDDISKUSSIONERNE?
A: ”Vi diskuterede meget om Combat Archery. Det vil vi gerne have gang i. Vi oplever, at folk er en del forbeholdne over for Combat Archery.”
”Vores foreninger bruger meget tid på at lære deres skytter om sikkerhed, og så kommer vi lige pludselig og siger, at vi skal til at skyde efter hinanden. Hvornår er man så i det ene forum, og hvornår er man i det andet forum. Jeg tror, det handler om, at lave en klar opdeling af, hvor man dyrker det ene og hvor man dyrker det andet.”
”En af de klubber, vi i øjeblikket lader os inspirere os af i forbindelse med Combat Archery, er Thy. Her har de delt banen op i to, så man ikke må løbe efter hinanden. Opdelingen af banen gør, at især drengene er begyndt at tænke på Combat Archery som et taktisk spil. Sommetider har de en til at stå bagved til at dirigere de andre. Så bliver det en holdsport frem for, at man bare løber rundt og skyder alene. Det er de begyndt at forfine, de drenge. Det er alletiders.”
Q3: HVORFOR SKAL VI HAVE GANG I COMBAT ARCHERY?
A: ”Combat Archery er en ny form at skyde med bue på. Vi kan tiltrække nogle andre, og vi kan give flere tilbud til vores medlemmer. Også til dem, som engang imellem gerne vil bevæge sig og skyde med bue samtidig. Og så er Combat Archery en holdsport, modsat meget af det vi laver i dag, hvor vi står træner individuelt. Det giver en hel anden følelse, som jeg synes, mangler lidt. Vi har nogle enkelte stævner, hvor man skyder som hold. Og det er bare noget specielt, når man nu går så meget i en individuel sport.”
”Vi har ansat en deltidsmedarbejder til at udvikle Combat Archery for Bueskydning Danmark. Vi får udarbejdet et sæt fælles spilleregler, så vi kan komme ud og præsentere det for klubberne. Og vi får lavet nogle turneringer, gerne allerede i foråret 2019, så vi får afprøvet Combat Archery for at finde ud af, hvad den endelig form skal være. Vi vil gerne præsentere et koncept, der er sikkert. Det skal være med masker, da vi vægter sikkerheden højt. Forhåbentligt er det fuldt integreret i løbet af 2019.”
Q4: ET ANDET PUNKT PÅ DAGSORDENEN VAR SAMARBEJDE MED DGI SKYDNING. HVAD KOM DER UD AF DET?
A: ”Vi har et rimeligt højt kontingent i Bueskydning Danmark, og vi har været nervøse for, om det var for højt i forhold til, at DGI nu har startet bueskydning op. Til Formandsmødet var der var relativ bred enighed om, at det skulle vi ikke være nervøse for, da vores kvalitet er meget bedre. Det overraskede mig faktisk en smule.”
”Vi har hele tiden frygtet, at klubber, der måske ikke er så stævneaktive, ville gå over til DGI. Indtil videre er det gået den anden vej. Vi har modtaget henvendelser fra en klub, vi aldrig har hørt om før, og de overvejede at melde sig ind i Bueskydning Danmark. Nu var de blevet så interesseret og ville noget mere med det.”
”Vi begynder at tilbyde DGI-folk at komme med på vores trænerkurser ud fra filosofien om, at det er bedre, at de lærer det rigtigt, end at der går nogle og ikke kan finde ud af det.”