top of page

FORENINGSPULJE

KAN GIVE ØKONOMISK BOOST

Det lyder som en attraktiv Lotto-gevinst. DIF og DGI’s foreningspulje, hvorfra der årligt skal uddeles 45 millioner kroner til idrætsforeninger i Danmark. Men man skal hverken være heldig eller ramme syv rigtige vindertal for at få fingere i en del af de mange penge, blot den rigtige idé. 

Jakob Wärme Lykke

Broby Bueskytte Klub // Thy Bueskyttelaug

Mangler din klub midler til nye måtter eller armbeskyttere til nye skytter? Vil I lave en særlig indsats for at få flere medlemmer? Eller vil I afprøve helt nye bueinitiativer?


Så kan der være økonomisk hjælp på vej.
 

DIF og DGI administrerer som noget nyt en foreningspulje, hvorfra der skal uddeles cirka 45 millioner kroner årligt til de lokale idrætsforeninger. Det er med andre ord en fantastisk mulighed for alle klubber under Bueskydning Danmark.


Midlerne skal være med til at skabe rum til udvikling i foreningerne. De skal gå til initiativer, som er med til at sikre bueklubbernes og de øvrige idrætsforeningers daglige virke, og som understøtter, at flere danskere skal være medlem af en idrætsforening.
 

Bueskydning Danmark opfordrer kraftigt til, at bueklubberne søger om at få en del af de 45 millioner.
 

”DIF og DGI’s foreningspulje er en oplagt mulighed for at realisere et projekt, som man måske har gået og drømt om, men ikke har haft pengene til,” siger Kenn Romme Larsen, udviklingskonsulent i Bueskydning Danmark. 
 

”Det er klubberne, der skal søge om midlerne, men ofte kommer de allerbedste ideer fra medlemmerne. Så det er bare med at byde ind,” siger han.
 

Der kan søges til et enkelt overordnet formål per ansøgning. Hver forening kan ikke få godkendt mere end en ansøgning i et kalenderår. 
 

Foreninger med flere afdelinger, flerstrengede foreninger, har dog mulighed for at få godkendt en ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til den enkelte flerstrengede forening kan dog som udgangspunkt ikke blive større end 500.000 kroner.
 

Ansøgningsprocessen foregår via Centralt ForeningsRegister, som foreningerne også bruger til at registrere medlemstal. 

Løbende ansøgning
DIF og DGI’s foreningspulje uddeler midler inden for tre beløbskategorier. Det tilstræbes, at puljens midler uddeles ligeligt i disse tre beløbskategorier, det vil cirka 15 mio. kroner til ansøgninger inden for hver beløbskategori per kalenderår.

De tre beløbskategorier i DIF og DGI’s foreningspulje er:
- Beløb op til og med 25.000 kroner
- Beløb fra 25.001 til 100.000 kroner
- Beløb fra 100.0001 til 500.000 kroner

Ansøgninger op til og med 25.000 kroner behandles løbende. I denne kategori gælder først-til-mølle-princippet – dog under forudsætning af, at ansøgningerne opfylder ansøgningskriterierne. 
 

Ansøgninger fra 25.001 til 100.000 kroner behandles en gang om måneden (undtagen juli og december) med ansøgningsfrist den første i hver måned. 
 

Mens ansøgninger fra 100.001 til 500.000 kroner behandles fire gange om året med ansøgningsfrist d. 1. februar, 1. maj, 1. august og 1. november.

Foreninger kan få yderligere information om puljen. Blandt andet om, hvad der kan søges til, tidsfrister, beløbsstørrelser, og foreningerne kan også hente et dokument med ofte stillede spørgsmål. Læs mere her.


Selve ansøgningsproceduren finder sted via Centralt ForeningsRegister (CFR) på adressen www.medlemstal.dk
 

Ofte stillede spørgsmål.

bottom of page