top of page

DANSKE MEDALJESLUGERE

indtager verdens top 10

2017 var et fantastisk år for de danske bueskytter. Aldrig før har Danmark høstet så mange medaljer på den internationale scene med 23 i alt. Se hvilke placeringer på top 10-listen over medaljeslugere danskerne indtager.

Matthew Gurney // World Archery

World Archery

Kigger man tilbage på 2017-sæsonen, træder det frem, at der ikke var én dominerende skytte. Der var mange forskellige vindere, og hver eneste afdeling af World Cuppen havde en ny vinder – dog med undtagelse af danske Sarah Sönnichsen, som vandt guld både i Antalya og Berlin.

Samtidig var der ikke nogen, der vandt de to største turneringer: VM og World Cup-finalen,

Herunder er en top 10 over de mest vindende skytter i sidste sæson, når man tæller individuelle World Cup-, VM og World Games-medaljer med.

10. BRADEN GELLENTHIENUSA

(1 GULD , 3 BRONZE)

Braden Gellenthien var konstant i eller omkring medaljerne ved de store turneringer. Han vandt bronze i Antalya og Berlin samt guld i World Cup-finalen i Rom, hvor han besejrede førsteseedede Stephan Hansen.

9. STEVE WIJLER

HOLLAND

(1 GULD, 1 SØLV, 1 BRONZE)

Hollænderen begyndte sit første år på den store internationale scene med et gigantisk overraskelse, da han ved årets første World Cup i Shanghai både besejrede den tredobbelte olympiske mester Im Dong Hyun i semifinalen samt den dengang regerende verdensmester Kim Woojin i guldfinalen.

“Jeg regnede bestemt ikke med at vinde. Jeg var rejst til Shanghai i håbet om at komme i top 32 eller deromkring,” siger Steve Wijler.

Det unge stjerneskud sluttede også sæsonen på toppen med en bronzemedalje ved VM i Mexico.

8. CHANG HYE JIN

SYDKOREA

(1 GULD, 2 SØLV, 1 BRONZE)

Selvom det ikke blev til de helt store titler for den olympiske mester, havde Chang stadig en funklende sæson. Hun sluttede af med at vinde World Cup-afdelingen i Salt Lake City med 30 perfekte point, og hun vandt bronze i Rom.

Trods skuffelsen efter nederlaget til Perova i VM-finalen, var Chang stadig en del af det hold, der genvandt verdensmesterskabet fra Rusland.

7. KI BO BAE

SYDKOREA

(2 GULD)

Det var et år med blandede resultater for en af recurves største stjerner, som ikke kom med på Sydkoreas VM-hold.

Hun begyndte ellers året godt med at vinde den første World Cup-afdeling u Shanghai. På trods af, at Ki Bo Bae ikke sluttede blandt medaljetagerne i nogen af de andre afdelinger, vandt hun sin 3. World Cup-finale i Rom.

”Min familie var der til at støtte mig, og det føltes godt at give dem en belønning ved at vinde,” siger Ki Bo Bae.

6. IM DONG HYUN

SYDKOREA

(2 GULD, 2 BRONZE)

Efter nogle få år på 2. holdet, trådte det længst siddende medlem af det sydkoreanske hold tilbage i rampelyset, hvor han strålede ved at vinde sit 2. verdensmesterskab i Mexico.

“Det er så dejligt. Det er 10 år siden [min første titel, re.], men der findes ikke ord til at beskrive denne følelse. Jeg er bare glad, og jeg tror, det er det,” siger Im Dong Hyun.

[Selvom der ikke findes ord til at beskrive følelsen af at blive verdensmester, så giver danske Simon Olsen det et forsøg. Læs historien her…]

5. KSENIA PEROVA

RUSLAND

(2 GULD, 1 SØLV)

Ksenia Perova havde uden diskussion sit mest succesfulde år, siden sin debut på den internationale scene i 2005. Hun vandt World Cup-afdelingen i Antalya og snuppede sølv i World Cup-finalen i Rom.

Trods de flotte resultater, var hendes største øjeblik VM, hvor Ksenia Perova blev den første kvindelige russiske skytte til at vinde VM i recurve siden Sovjetunionen gik i opløsning.

“Jeg har været i bueskydning I 18 år, og det er det første individuelle VM, jeg har vundet,” siger Ksenia Perova.

=3. SARAH SÖNNICHSENDANMARK

(2 GULD, 2 SØLV)

Sidste sæson var uden tvivl den mest succesfulde i Sarah Sönnichsens tid i sporten.

Den 23-årige dansker var den mest stabile skytte på den internationale tour, hvor hun vandt to sølvmedaljer, to guldmedaljer og sikrede sig 1. pladsen på verdensranglisten samt den prestigefyldte Prize for Precision, der uddeles til den mest præcise skytte gennem hele året.

“Når du vinder den, betyder det, at du har skudt godt gennem hele sæsonen,” siger Sarah Sönnichsen.

”Det er virkelig en fantastisk følelse, når du er den bedste i verden.”

Eneste skuffelse for danskeren må være, at hun hverken vandt World Cup-finalen eller VM for at sætte prikken over i’et.

=3. KIM WOOJIN

SYDKOREA

I de sidste tre World Cup-afdelinger og World Cup-finalen vandt Kim Woojin 2 sølvmedaljer og to guldmedaljer.

Til World Cup-finalen leverede han noget af karrierens bedste skydning. Sydkoreaneren cruisede forbi konkurrenterne, tabte kun et enkelt sæt og sluttede finale med tre perfekte 10’ere.

”Det var et stykke tid siden jeg har haft muligheeedennn for at skyde i en World Cup-finale, og   llligeså snart jeg havde skudt den sidste pil, følte jeg mig helt elektrisk,” siger Kim Woojin.

2. STEPHAN HANSEN

DANMARk

(2 GULD, 4 SØLV)

Kigger man udelukkende på tallene, var Stephan Hansen den mest succesfulde skytte i 2017 med 6 individuelle medaljer.

Han sluttede i medaljerne i alle World Cup-afdelinger på nær en enkelt, vandt i Shanghai og blev nummer 2 i World Cup-finalen.

Stephan Hansen leverede også en fantastisk præstation ved VM i Mexico, hvor han akkurat missede sit VM-titelforsvar med en enkelt pil, da han tabte tienbreakeren om guld til Sebastien Peineau.

“Den sidste pil var fin. Det var en 10’er, og jeg kan ikke lave mere end en 10’er lige nu. Han skød godt, og det var ikke min dag,” siger Stephan Hansen.

Han vandt også årets Longines Prize for Precision og cementerede sin 1. plads på verdensranglisten.

1. SARA LOPEZ

COLOMBIA

(3 GULD, 2 BRONZE)

Selvom den 22-årige colombianer mistede sin 1. plads på verdensranglisten til danske Sarah Sönnichsen efter at have siddet på tronen 1033 dage i træk, blev det stadig til to store sejre i 2017.

Sara Lopez vandt sit 1. World Games i Wroclaw og sin 3. VM-titel i Rom.

“Selvom jeg fuldførste de fleste af de målsætninger, jeg havde i år, så glippede VM,” siger Sara Lopez.

”Men det giver mig muligheden for at kæmpe for noget i den kommende sæson.”