top of page

SÅDAN BLEV

En våd sommerdag til DM i Køge i 2017 pjattede nogle langbuepiger med at lave et stævne kun for langbuer, som både skulle være hyggeligt, socialt og samtidigt seriøst. Her fortæller Jane Kristine Sigil fra Gøngen Bueklub, hvordan ideen blomstrede og endte med rundstykker, svenske gæster og danske sølvmedaljer.

GØNGEN CUP 2018

EN REALITET 

Fra sjov idé til virkelighed
 

Jakob Wärme Lykke

Gøngen Bueklub

Det kan virke som en stor mundfuld at skulle arrangere et stævne. Hvem tager sig af hvad? Hvordan inviterer vi andre skytter? Hvad med præmier? Og så videre, og så videre.

Gøngen Bueklub har godt syv år på bagen, og allerede året efter opstarten i 2010 afholdte de Bueskydning Danmarks sommerlejr samt DM for ungdom.

 

De er med andre ord ikke bange for at kaste sig ud i nye udfordringer, og spørger man til deres overvejsler i forbindelse med at afholde et helt nyt stævne i form af Gøngen Cup, er svaret også tydeligt:

 

”Vi gjorde os ingen overvejelser – det var bare noget, der skulle afprøves,” siger Jane Kristine Sigil, der er instruktør i Gøngen Bueklub i Lundby. 

 

”Ideen opstod som lidt pjat mellem mig selv og et par andre langbuepiger til DM i Køge sidste sommer. Vi langbuepiger er meget sociale og grinende,” siger hun.

 

”Hvis man er i tvivl om, hvad man skal gøre – så spørg om hjælp hos andre klubber. Start i det små, men tænk stort, og så bare gør det,” siger Jane Kristine Sigil med et smil.

Godt humør er halvt fuldendt
Den ligefremme tilgang smittede af på planlægningen. I klubben tog de sig en god snak om, hvad de kunne som klub, og hvem der kunne hjælpe med det praktiske, og inden de havde set sig omkring, var Gøngen Cup 2018 en realitet.

 

”Vi fik lagt stævnet på stævnekalenderen, sendte en indbydelse ud til klubber på Sjælland, lavede lidt reklame, når vi talte med andre langbueskytter og tog resten derfra,” siger Jane Kristine Sigil.

 

Gøngen Bueklub holder til på Lundby Efterskole og fik lov til at bruge skolens hal, da det var første stævne og blev betragtet som et forsøg.

 

Hallen havde plads til 10 måtter, hvilket satte en naturlig begrænsning på deltagerantallet til 40.

Lørdag den 3. marts 2018 oprandt dagen så, hvor den første Gøngen Cup skulle se dagens lys. Men så…

Dækket i sne
Dagen inden Gøngen Cup spillede vejret dem et puds. Hele Sydsjælland blev indhyllet i store snemængder og både lokale samt tilrejsende skytter fra tre svenske klubber havde svært ved at nå frem.

 

Men godt humør overvinder selv snestorm og glatte veje, og med en lille times forsinkelse var 23 langbueskytter fra 10 klubber fremme og grundlagde den gode stemning med kaffe, rundstykker og langbuesnak over bordene. 

 

”En af tankerne med Gøngen Cup var, at det skulle være hyggeligt socialt samvær kombineret med kvalitetsskydning,” siger Jane Kristine Sigil.

 

”Svenskerne kom med, da en langbueskytte fra klubben deltog i et stævne i Holstebro. Her talte de om vores stævne, og så gik det bare mund til mund. Og så kom BK Gripen, Kristianstad Bågskytteklub og Skurup med fra Sverige,” siger hun.

 

”Vi langbuer er meget sociale. Så alle er velkomne,” siger Jane Kristine Sigil.

 

Skytterne viste meget stor kvalitet i skydningen, og der blev sigtet efter både finalepladser og rekorder, såvel personlige som danske.

”I begge kategorier gik guld og bronze med vores nye svenske venner hjem til Sverige, mens sølvet blev i Danmark,” siger Jane Kristine Sigil.

 

Da den sidste pil var sat i måtten var meldingen fra begge sider klar: Stævnet var en succes, og Gøngen Cup 2019 er derfor allerede en realitet og vil blive afholdt lørdag den 2. marts 2019.

bottom of page