top of page

MERE BEVÆGELSE OG FLERE MEDLEMMER

NYT KONCEPT SKAL GIVE 

Efter fem år med udelukkende fremgang, hvor medlemstallet samlet set er steget med 69 procent til et historisk højt antal medlemmer, tager antallet af bueskytter i Danmark et lille dyk. Se grafik over de danske bueskytter. 

Jakob Wärme Lykke

Stockphoto

I 2017 var der 3.578 bueskytter i Danmark. Et fald på 1,7 procent i forhold til året før. Altså ikke nogen dramatisk nedgang, og det får da heller ikke alarmklokkerne til at ringe i forbundet. Men det ærgrer stadig formanden i Bueskydning Danmark:


”Det var jo ikke lige det, jeg havde håbet på i mit første år som formand,” siger Morten Holm-Nielsen.
 

”Medlemstallet er dybest set status quo. Faldet er så lille, at det reelt ikke giver en pejling på noget. Men vi tager det meget seriøst og arbejder på at være på forkant med de udfordringer, som vi kan se kommer,” siger han.
 

Formanden peget på, at det lille medlemsdyk kan være et udtryk for, at mange klubber er nået et mætningspunkt i forhold til antal medlemmer. Samtidig fremhæver han, at DGI snart begynder at tilbyde bueskydning, og at det er et parameter, som forbundet skal tage meget seriøst.

Nu skal vi til at skyde på hinanden
Derfor arbejder Bueskydning Danmark med et nyt initiativ, som flere klubber allerede er i gang med. 

 

”Det hedder Archery Battle, og man skyder mod og på hinanden,” siger Morten Holm-Nielsen. 
 

”Det er en helt ny form for bueskydning, som breder sporten mere ud. Vi har søgt DIF’s initiativpulje om støtte til at søsætte projektet og indkøbe udstyr til afvikling af stævner,” siger han.
 

”Bueskydning er meget stillestående. Man står stille og skyder, og i pauserne sætter mange sig ned. Mange børn vil gerne rende rundt og lege, og der er Archery Battle blandt andet et rigtig godt bud på, hvordan vi kan få mere bevægelse ind i sporten. Det er et koncept, vi vil udvikle mere på,” siger Morten Holm-Nielsen.
 

Allerede i efteråret 2018 vil Bueskydning Danmark indbyde til et prøvestævne, hvor regler og spilkoncepter skal på plads. 
 

”Det bliver et vigtigt stævne, da det skal danne grundlag for det kommende koncept for Archery Battle,” fortæller Bueskydning Danmarks udviklingskonsulent, Kenn Romme. 
 

”Når vi finder det rigtige format, regler og set-up, sparker vi gang i en Danmarksturnering. Allerede i 2019 forventer vi at kunne kåre de første danske mestre i Archery Battle. Jeg forventer mig rigtig meget af dette koncept, som kan bringe os helt nye steder hen med bueskydning,” siger han.
 

Projektplanen indeholder en stævnerække, arrangeret af Bueskydning Danmark, hvor man som forening kan tilmelde sine hold til stævnet, lidt som man kender det i andre hold-idrætter. 
 

”Vi håber meget på, at klubberne tager godt imod dette nye produkt og denne nye måde at gå til bueskydning på,” siger Kenn Romme. 
 

”Min anbefaling er selvfølgelig, at man er åben overfor initiativet og bringer det ind i klubben som en del af sit medlemstilbud. Sker det som forventet i mange foreninger, er der ingen vej tilbage. Så får vi med sikkerhed en Danmarksturnering, som kan blive lidt af en fest. Vi gør i hvert fald vores til, at det skal lykkes,” slutter Kenn Romme.
 

Invitationen til prøvestævnet bliver sendt ud til klubberne efter sommerferien og markerer altså opstarten af Archery Battle i Bueskydning Danmark.

Gå selv på opdagelse i DIF’s medlemstal her.

bottom of page